Race Standard og Avlsmål

Race standard Karakteristik for Barockpinto:
En hest, der er harmonisk og korrekt bygget. Sort og hvid farve foretrækkes. Hesten har luftige, elegante, elastiske gangarter, lang og kraftig man og pandelok, lang hovskæg samt hale. Hesten har en stolt holdning, fuld af personlighed, ærlig og villig til at arbejde. Barockpintoen har mindst 37,5% og op til 87,5% Frieser blod.
Avlsmål findes ud af flere komponenter:
1) Eksteriør og bevægelse
2) Brug
3) Vitalitet og sundhed. Mere information under avlsprogram.
Eksteriør Hoved
En raffineret hoved med store klare øjne. Næsebenet helst lidt konkav eller lige. Rummelige fleksible næsebor, lukkede læber med lange mundvige og korrekt tandsæt. Kæberne ikke for kraftige, med tilstrækkelig ganache frihed. Læberne er lukkede, og tænder mødes ordentligt. Ørerne er små, spidse og spidsen af ørerne peger lidt indad mod hinanden. Halsen er let buet. Halsen må ikke være for kort eller for muskelfattig, og må ikke være for lavt ansat.
Hår
Barockpintoen har hår i form af hovskæg, lang man og hale.
Farve
Farven er sort og hvid (pinto). Den enkelte skal have mindst 2 hvide pletter på kroppen, hver med en diameter på 10 cm. Hopper og hingste der er født sort, kan stadig være registreret i stambogen som type FB
Krop
Skulderen er lang og falder i en vinkel med den vandrette linje mellem 45 og 50 grader. Ribben Ribberne er lange, krumme, indeholder nok plads til hjerte og lunger, uden at være runde. Maven indeholder tilstrækkelig dybde bagud.  Ryggen er stærk og muskuløs. Ryggen hænger godt sammen med manke og kryds. Længden af ryggen er proportioneret til længden af for og bag part.
Lænden er bred, stærk og muskuløs, og fører til en flot overgang til krydset. Krydset Skæringspunktet har god længde, og falder let. Det er bred og muskuløs. Det er hverken for stejl eller skrå. Halen er ikke ansat for lavt. Musklerne er lange og veludviklede.
Ben
Forbenene skal være velstillede. Set forfra skal de være lodrette med en hovbreddes mellemrum. Pipe benet ikke alt for langt. Underarmen har en god længde. Kodeleddet har en god længe og skal være vinklet 45 grader i forhold til jorden. Hovene er brede og velformede. Bagbenene er lige, set bagfra. Set fra siden, er benene direkte under lårene stærke med gode sunde hove. Piberne bag er lidt længere end forbenenes. Låret er lang, med veludviklede muskler. Vinklen på haseleddet er omkring 150 grader. Koderne er omkring 55 grader vinkel i forhold til jorden. Led og knogler er tørre og veludviklet.
1) Bevægelsen
Bevægelsen i skridt ønskes taktfast og aktiv.  God og smidig skridt længde.
Trav  fremadgående og taktfast bevægelse med kraft bagfra. Bevægelsen er let og svævende. Bagben viser god bøjning i haserne og placeret langt ind under kroppen.
Galop ønskes 3-taktet og skal være med tilstrækkelig kraft bagfra og med fleksibilitet i haseleddet. En lang bevægelse af elasticitet og god balance.
2) Brug
Barockpintoen kan bruges meget alsidig, lige fra det rekreative til deltagelse i konkurrencesportens top. Barockpintoen anvendes til varieret sport som dressur ridning, kørsel, show m.m.
3) Vitalitet og sundhed
BPS og avlere har tilsammen en udfordring i ansvaret for at styrke og beskytte fremtiden for Barockpintoen. Det følgende er meget vigtige for deres vitalitet og sundhed, og det er vigtigt at fokusere på i avlen: – Vitalitet – Fertilitet – Arvelige defekter

AVLSMÅL

En funktionelt og harmonisk bygget, sort Pinto hest, der består af de typiske raceegenskaber med tilstrækkelig stamtavle, er sund og vital og har evne til at udføre for sport på højeste niveau. Barock Pinto hesten har mindst 37,5% friesisk blod. Barock Pinto hest stammede fra en krydsning mellem en type Pinto varmblodshest og en friesisk hest.

Stambogen har fire registre:
Registrering 1: Hvis begge forældre er ukendte.
Registrering 2: Når mor og far er kendt.
Registrering 3: Når begge forældre og bedsteforældre er kendt.
Følbogen :           Når både forældre, bedsteforældre og deres forældre (tre generationer på begge sider) kan oplyses og Faderen er anerkendt eller godkendt  af BPS.
Procentdelen af ​​fremmed blod er nævnt i stamtavlen.
Det bestemmer typen, hestene er opdelt i:
Type BP: mindre end 67,5% fremmed blod
Type XX: mere end 67,5% fremmed blod
Type FB: Heste, der har mindre end 67,5% fremmed blod og ikke er pinto (brogede)

BPS Danmark samarbejder med det Hollandske Barockpinto Studbook